Guvernul a aprobat suplimentarea cu un miliard de lei a bugetului schemei

Joi, Guvernul a aprobat suplimentarea cu aproape un miliard de lei a bugetului total al schemei de ajutor de stat 807 care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie: de la 6,38 miliarde lei la 7,379 miliarde lei.

 

Executivul a aprobat, în fapt, hotărârea de Guvern privind modificarea art. 4 alin. (2) și (3) din HG nr. 807/2014.

 

„Măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie-26 iulie 2022 fiind depuse un număr de 193 de proiecte de investiții, unele dintre acestea fiind cu valori mari. Schema de ajutor de stat are în vedere finanțarea investițiilor, realizate de întreprinderi, în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei” – a transmis Executivul.

 

Reamintim că între 15 iunie – 26 iulie 2022, Ministerul Finanțelor a derulat o sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțarea unor investiții mai mari de 1 milion de euro.

 

Totodată, pe 9 august 2022, a fost publicată lista privind rezultatele procesului de selecție a cererilor de acord pentru finanțare înregistrate în cadrul schemei de ajutor de stat 807.

 

Vezi AICI  lista proiectelor de investiții depuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *